Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /storage/content/80/168080/torslandapartiet.se/public_html/templates/js_fresh/js/template.css.php on line 14

Nyheter

En röst på Torslanda

En röst på Torslandapartiet i valet till kommunfullmäktige 2014 är definitivt en röst på Torslanda.

 
 

Ang förtidsröstning

Nu drar förtidsröstningen igång, och våra valsedlar är på väg ut. Till skillnad från de partier som redan är representerade i kommunfullmäktige måste vi placera ut dessa själva.

Vill du rösta på oss redan nu, tag en blank valsedel och skriv Torslandapartiet på denna.

 
 

Infomöte 27 maj 2014

Välkommen till ett infomöte inför valet i höst på Nya Torslandaskolan den 27 maj 19.30!

 
 

Avslaget ett politiskt svek mot Torslandaborna

Regeringen avslog den senaste ansökan om att bilda Torslanda kommun. Vi vet att bl.a. moderaterna i Göteborg svängde i sista sund, från att varit positiva till att inte stödja oss.

För Torslandaborna betyder det ännu några år utan politiskt inflytande och utan fokus på lokal utveckling av Torslanda. Framtiden får utvisa vad som händer och inte i Torslanda, men sker inget drastiskt får vi vänja oss vid fortsatt med resursbrist i skola och förskolan, bristande fokus på lokal äldrevård och underinvesterande i kultur, idrott och fritid.

Det långa och envisa strävan hos Torslandaborna att få bilda en egen kommun kommer inte att försvinna. Vi vet att beslutet att avslå var ett politiskt beslut, det råder ingen tvekan om att de stora partierna i Göteborg, med lokalavdelningar i Torslanda hellre ser till parti- och valtaktik, än medborgarnas bästa. Självklart var det ett problem att t.ex. moderaterna i Göteborg, och i Torslanda i synnerhet, inte ställde upp för sina egna väljare. Vi kommer att ta upp detta svek med all önskvärd tydlighet i valet 2014.

 
 

Regeringen avslår

Efter dagens regeringssammanträde står det klart att kampen för Torslanda kommun inte är över. Regeringen avslog idag vår överklagan angående bildande av Torslanda kommun.

Trots tidigare stöd av de borgerliga partierna i riksdagen i samband med tidigare handläggning, valde alltså nu regeringen inte hörsamma Torslandabornas vilja om att få bilda en egen kommun.

Vi återkommer med ytterligare kommentarer när vi har tagit del av beslutet i sin helhet. Det starka stödet för Torslanda kommun alltsedan 1998 ger oss även anledning att återkomma med hur vi bäst går vidare för Torslandas bästa.

 
 

Sida 1 av 5

<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 Nästa > Sista >>

Följ oss