Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /storage/content/80/168080/torslandapartiet.se/public_html/templates/js_fresh/js/template.css.php on line 14

Avslaget ett politiskt svek mot Torslandaborna

Regeringen avslog den senaste ansökan om att bilda Torslanda kommun. Vi vet att bl.a. moderaterna i Göteborg svängde i sista sund, från att varit positiva till att inte stödja oss.

För Torslandaborna betyder det ännu några år utan politiskt inflytande och utan fokus på lokal utveckling av Torslanda. Framtiden får utvisa vad som händer och inte i Torslanda, men sker inget drastiskt får vi vänja oss vid fortsatt med resursbrist i skola och förskolan, bristande fokus på lokal äldrevård och underinvesterande i kultur, idrott och fritid.

Det långa och envisa strävan hos Torslandaborna att få bilda en egen kommun kommer inte att försvinna. Vi vet att beslutet att avslå var ett politiskt beslut, det råder ingen tvekan om att de stora partierna i Göteborg, med lokalavdelningar i Torslanda hellre ser till parti- och valtaktik, än medborgarnas bästa. Självklart var det ett problem att t.ex. moderaterna i Göteborg, och i Torslanda i synnerhet, inte ställde upp för sina egna väljare. Vi kommer att ta upp detta svek med all önskvärd tydlighet i valet 2014.

 

Följ oss